Stap 1:
Kook vers water in een pan of via uw waterkoker. Laat het nadat het water gekookt heeft even staan zodat het water op de gewenste temperatuur kan komen om Matcha te bereiden.

Stap 2:
Breng 1 gram Matcha (2 bamboelepels of ½ theelepel) in een Matcha-kom of een bol-vormig theekopje. Giet circa 80ml water erbij. Klop de thee met een Matcha-klopper tot schuim. Het kloppen duurt ongeveer 15-20 seconden.

Stap 3:
De Matcha bereiding zit er op. Geniet van uw Matcha en laat zo nodig ook anderen ervan genieten. Vrienden, vriendinnen en familie, welcome to the wonderful world of Matcha!

* Tip 1:
Om het water, nadat het gekookt heeft, af te laten koelen kunt u een aantal dingen doen. Laat bijvoorbeeld de waterkoker open staan en wacht +- 10 min. Kookt u in een pan dan kunt u het water ook 4-5 keer overgieten in een andere kan. Telkens wanneer het water wordt overgegoten, koelt dit circa 4-5° Celsius af);

* Tip 2:
Wanneer u 1 gram Matcha in uw Matcha-kom of bol-vormige theekom heeft gedaan, schenk er dan een paar druppels water bij en meng het geheel tot een groene pasta. Voeg daarna 80ml water erbij en klop het geheel tot schuim.

* Tip 3:
Uw Matcha staat te wachten om gedronken te worden. Schakel even af en geniet van het moment. Hoe vaak moeten we ons wel niet haasten in het dagelijkse leven? Dit is uw moment om even tot uzelf te komen. Enjoy!